Forța Civică Constanța cere demisia de onoare a ministrului educației naționale, Remus Pricopie

Forța Civică Constanța cere demisia de onoare a ministrului educației naționale, Remus Pricopie(636)


Organizația municipală Constanța a Forței Civice cere demisia de onoare a ministrului educației naționale, Remus Pricopie, atât pentru organizarea și gestionarea defectuoasă a Evaluării Naționale și a Bacalaureatului, cât și pentru faptul că gramatica limbii române reprezintă pentru domnia sa o știință abstractă.

Într-o intervenție telefonică pe problema fraudelor de la liceul “Dimitrie Bolintineanu”, ministrul educației naționale, Remus Pricopie, a făcut knock-out limba română: “Nu a existat subiecte pe pagina de internet, a existat decât un mesaj care nu a fost postat la 8.34”.

”Considerăm că atâta timp cât ministrul educației naționale nu știe să vorbească românește, nu putem avea nici un fel de pretenție de la domnia sa în ceea ce privește susținerea sau generarea performanței în actul de educație. Așadar, nu trebuie să ne mire de ce subiectele de la Evaluarea Națională au fost dominate de un grad sporit de mediocritate, iar cele de la Bacalaureat nu sunt nici ele prea departe”, spun reprezentanții Forței Civice.


”Observăm cu îngrijorare că și în condițiile date, cu subiecte care sunt cu mult sub nivelul de exigență aferent unor examene fundamentale, în anumite instituții de învățământ tot șpaga este cea care a făcut legea. După un prim-ministru plagiator, avem și un ministru al educației agramat. Este cât se poate de clar că guvernul USL, unde metoda copy-paste a dobândit valori nebănuite, nu poate privi mediocritatea decât ca pe o performanță. De fapt, guvernul USL vopsește propria mediocritate în așa-zisa performanță a actului de guvernare. În orice stat civilizat, un premier plagiator ar fi trebuit să demisioneze din funcție de îndată ce plagiatul s-a demonstrat, iar ministrul educației la un minut după ce și-a călcat în picioare limba maternă. Cum însă USL ridică furtul de cuvinte și agramatismul la nivel de politică de stat, mai mult ca sigur că atât Victor Ponta, cât și Remus Pricopie nu vor avea nici o jenă în a-și păstra fotoliile guvernamentale”, apreciază președintele organizației municipale a Forței Civice Constanța, Mihai Petre.
jooble.org