BORCEA ŞI NUMĂRĂTOAREA

BORCEA ŞI NUMĂRĂTOAREA(1154)


De două zile, fierbe iarăşi România cuprinsă de înfrigurare, mai ceva ca atunci când clocotea din cauza lipsei răspunsului la întrebarea capitală: „Ce chiloţi avea pe ea Bianca Drăguşanu când l-a înşelat pe papagalul de la meteo cu caricatura de fotbalist”?

Acum e altceva. Nu ne lasă să dormim o numărărtoare. Numărăm cu toţii, cu înfrigurare maximă, copiii.
Nu este vorba să socotim câţi copii olimpici are ţara asta sau câţi copii instituţionalizaţi, care sunt munciţi şi trataţi ca nişte sclavi prin orfelinate.

Numărăm cu sufletul la gură copiii lui Cristian Borcea. Acum două zile, o fotomodelă cam ofilită, care nu prea mai defilează pe podiumurile de prezentare a modei pentru că vine tare pe turnantă, mai ceva decât Maricica Puică, către 40 de ani, (vorba aia: „Decât una de 40, mai bine două de 20”) a anunţat semidiscret că este gravidă. Şi ca misterul să fie complet, iar noi chiar să nu mai putem dormi deloc, nu a vrut să spună cu cine. Dar a lăsat să se înţeleagă. Fericitul tată este fostul acţionar de la Dinamo, actualmente pârnăiaş fruntaş, Cristian Borcea. Şi s-a pornit isteria. Jurnalişti de investigaţii, analişti politici şi economici, comentatori de toate felurile şi din toate domeniile, împreună cu miniştri, cu medici, cu profesori, cu ingineri, dar şi vrăjitoare, ghicitoare, numerologi, astrologi, alături de simpli cetăţeni, au pornit la numărat copiii lui Borcea. Părerile sunt împărţite. Ies când 7, când 8. În plus, nici nu se ştie exact cu câte femei i-a făcut. Nebuloasă totală.

Misterul s-a adâncit şi mai tare ieri când, căzut dintre icoane cu noada drept de treptele bisericii, naşul lui Borcea, Gigi Becali, aruncă bomba: „Copilul a fost conceput în eprubetă”. „In vitro”, cum ar veni, dar Becali pronunţă greu sintagma asta.

Eu, care stau prost cu matematica, nu am să mă încumet să-i număr copiii lui Borcea. Îi urez să fie sănătos, să şi-i crească şi să se bucure de ei. Oricum, dacă la alţii mai pricepuţi la socortli le ies când 7, când 8, mie cine ştie ce rezultat îmi dă.

Mă interesează însă nişte cifre mult mai mari, tot în legătură cu Borcea.

10. Aproape zece ani, gaşca de infractori Borcea, Badea şi cu Turcu au fraudat şi ţepuit însuşi Ministerul Afacerilor Interne, adică pe cei care ar fi trebuit să-i prindă şi să-i ancheteze.

1.000 de 1.000.000.000. Ameţitor, nu? Mai mult de o mie de miliarde de lei vechi este suma jefuită de grupul de bandiţi din Clubul „Dinamo”, bani care nu au fost recuperaţi până acum, iar dosarul zace pe undeva, printr-un sertar, deşi inclusiv corpul de contrul al ministrului de Interne a făcut o anchetă care a scos la iveală fraude incredibile.

Cam astea ar fi cifrele care mă interesează pe mine în legătură cu Borcea şi, mai ales, când se vor recupera aceste prejudicii uriaşe. Şi vă mai dau o cifră, aşa, ca desert:

60. Da, cu şaizeci la sută s-a mărit pe şest, acum, de sărbători, poliţa obligatorie de asigurare RCA. Nemernicie pe care nu avem timp să o observăm, ocupaţi cu număratul copiilor lui Borcea.

În rest, cum am zis, să-i trăiască toţi copiii, prezenţi şi viitori. Iar dacă pe acesta ultimul, l-a conceput prin contact direct, nu prin eprubetă, cum zice Becali, aş mai vrea să ştiu cum de s-a putut. Nu în sensul că nu aş cunoaşte procedeul, ci cum a fost posibil ca procedeul să se producă. Pentru că Borcea este în executare de pedeapsă şi nu are dreptul la procedeu la camera intimă a puşcăriei decât cu soţia din buletin sau cu concubina, cu condiţia să facă dovada printr-un act notarial că este împreună cu ea de cel puţin şase luni. Va să zică, teoretic cel puţin, nu avea cum s-o însemineze pe fotomodelă la Jilava. Mai rămâne permisia de care a beneficiat în vară. Dar acea clemenţă i s-a acordat strict pentru botezul ultimului copil făcut cu ultima legitimă. S-o fi prins-o atunci pe Pelinel, pe după cristelniţă?
 
jooble.org