Ce a făcut senatorul Chiru în 2015

Ce a făcut senatorul Chiru în 2015(933)


Din raportul de activitate reiese că, în mandatul său, senatorul Christian Gigi Chiru a fost printre iniţiatorii a 54 de iniţiative legislative, printre care 32 în 2015. Parlamentarul constănţean a semnat 26 de declaraţii politice, dintre care zece numai în anul abia încheiat. Senatorul Christian Gigi Chiru a luat cuvântul în plen de 41 de ori şi a fost printre semnatarii, alături de alţi deputaţi şi senatori aparţinând Grupurilor parlamentare ale Partidului Naţional Liberal, a cinci moţiuni în 2015, dintre care trei simple şi două de cenzură. Parlamentarul constănţean i-a adresat, în 2015, o întrebare primului-ministru, dar şi o întrebare şi trei interpelări Guvernului. În cadrul cabinetului senatorial, Christian Gigi Chiru a susţinut 94 de audienţe cu cetățenii din municipiul Constanța și au fost expediate către diverse instituții 125 de adrese.

„Este al treilea an consecutiv când trimit raportul meu de activitate parlamentară. Am încheiat anul trecut cu succes pentru Constanța, prin trecerea Zilei Dobrogei prin Parlament, astfel încât această inițiativă legislativă încurajează administrația locală să aducă mai aproape comunitatea de anumite valori și idei. Fiind la primul mandat în Parlament, mi-am îndreptat activitatea către rezolvarea problemelor judeţului şi ale municipiului Constanţa. Consider că scopul meu de parlamentar de Constanţa este să muncesc în interesul comunităţii locale din care provin și să pot fi un sprijin pentru constănțeni”, a declarat senatorul Christian Gigi Chiru.

Din propunerile legislative pe anul 2015, reamintim următoarele: propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 208 din 20 iulie 2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente şi a Legii nr. 115 din 19 mai 2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr.215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali; propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 14/2003, a partidelor politice; propunerea legislativă pentru completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011; propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.95/2006, privind reforma în domeniul sănătăţii; propunerea legislativă privind interzicerea organizaţiilor, simbolurilor şi faptelor cu caracter comunist şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război; propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.185/2013 privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate şi propunerea legislativă privind modificarea şi completarea art.192 alin.(1) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri