Bisturiu cu Mazăre

Bisturiu cu Mazăre(2232)


Nu, nu este vorba de vreun fel de mâncare neobişnuit, care să se fi servit la vreunul dintre restaurantele de pe Litoral în noaptea de Revelion. Este vorba despre un bisturiu la propriu şi o mazăre la figurat. Mai exact este vorba despre domnul Radu Mazăre care a devenit un cu totul alt om. De astă dată la propriu, nu la figurat. Asta după ce s-a întâlnit cu bisturiul (cât se poate de la propriu) al unui chirurg estetician dibaci.

 Domnul Radu Mazăre nu mai seamănă deloc cu el însuşi. Altă alură, altă înfăţişare. Operaţia estetică la care s-a autosupus de curând a fost o reuşită. La propriu, domnul Mazăre nu mai seamănă cu domnul Mazăre cel de la figurat. Şi viceversa. Sau cum doriţi dumneavoastră. Treci pe lângă el pe stradă şi nu-l mai recunoşti. Bine că nu mai este primar, că risca să nu mai primească nimic şpagă. Precis nu l-ar mai recunoaşte nici ăia care până mai ieri îi umpleau buzunarele cu plicuri grase, doldora de bani. Acesta ar fi un prim dezavantaj al schimbării de look. Nu te mai recunosc şpăguitorii.

 Dar nu asta este cel mai trist. Ci ceva mult mai grav. Acelaşi domn Mazăre a constatat că, deşi operaţia estetică a reuşit, încât atunci când se uită în oglindă se sperie că a intrat un străin peste el în casă, medicina estetică are totuşi limitele ei foarte importante. Anume, că nu este capabilă să cosmetizeze şi dosarele penale.

 Ce bună ar fi fost acum o incizie într-o înregistrare audio compromiţătoare, sau amputarea vreunei probe zdrobitoare, ori puţin silicon în expertizele contabile. Ce bine ar fi fost ca înainte de a ajunge la instanţă, dosarele să treacă puţin şi prin sala de chirurgie estetică.

 Dar nu se poate.

 În aceste condiţii, ne permitem să-i sugerăm domnului Radu Mazăre un sfat.

 Să actualizaţi şi fotografia din buletin, pentru că atunci când o să fiţi chemat la DNA, dacă nu semănaţi cu poza din actul de identitate, s-ar putea să nu vă lase să intraţi. Şi iar vă saltă mascaţii direct din cârciumă şi nu mai aveţi timp să terminaţi prânzul, de vă bagă iar la arest pe burta goală.

 Şi mai aveţi grijă ca, luat de valul schimbării, când veniţi la DNA să nu vă îmbrăcaţi în vreunul dintre costumele cu care patronaţi carnavalurile. Că dă a bătaie de joc la adresa autorităţilor.
 
jooble.org