Mihai Lupu, PNL: Să ne amintim cu mândrie și miza momentului 1989 - Libertatea

Mihai Lupu, PNL: Să ne amintim cu mândrie și miza momentului 1989 - Libertatea(574)


Revoluția din 1989 reverberează în fiecare dintre noi o emoție care chiar și la 26 de ani de la acele zile rămâne la fel de autentică, un sentiment care ne face să onorăm faptele eroilor noștri care au reușit atunci și care continuă și acum să ne unească prin aspirația către prosperitate, libertate și democrație.

Nu trebuie să contenim să condamnăm regimul comunist totalitar care a eliminat în mod brutal și a terorizat în mod sistematic populația și elitele intelectuale și politice ale României și care nu a ezitat să folosească violența de fiecare dată când regimul respectiv a dorit să oprime orice urmă de împotrivire sau nesupunere.

Să ne amintim cu mândrie de speranța și miza momentului 1989, o perioadă care ulterior a avut o semnificație mai adâncă pentru întreaga societate românească. Astfel, Revoluția din 1989 a fost un prim pas către o lume unde libertatea, inițiativa și democrația sunt apreciate, un pas înainte către o Românie puternică și capabilă să-și decidă singură soarta.

Să rememorăm cu înțelepciune acele clipe, să ne gândim în aceste zile atât de încărcate de semnificațiile Revoluției din 1989 și să ne înclinăm cu respect în fața celor care și-au dat viața cu credința de mai bine. Ei sunt cei care au făcut posibilă democrația în România! Este istoria noastră, a tuturor românilor, sunt valori și simboluri, sunt eroi, oameni care trebuie să fie mereu aproape sufletului și minții noastre, căci ei sunt și rămân înfăptuitorii României democratice și ai viitorului nostru.

 

Mihai Lupu
Deputat PNL Constanţa
 
jooble.org