Percheziții la suspecți de furturi din locuințe(613)


Polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale cu sprijinul Secţiilor 1, 2, 3 și 4 de Poliţie Constanţa, Secţiei 2 Poliţie Rurală Mihail Kogălniceanu și al Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanţa, au efectuat 8 percheziţii domiciliare în municipiul Constanţa, la persoane bănuite de comiterea de furturi din locuinţe.
Cu această ocazie au fost identificaţi M. A. G., de 45 ani şi I. R., de 41 ani, ambii din Constanţa.
La domiciliile acestora au fost identificate și ridicate două televizoare LCD, șapte telefoane mobile, un ceas de mână bărbătesc și mai multe contracte de amanet a căror proveniență nu a putut fi justificată.

În urma probatoriului administrat s-a stabilit că aceştia, împreună cu S. M. ( arestat în data de 12.12.2015, pentru comiterea de furturi din locuinţe) şi G. F., de 26 ani, din municipiul Bacău, ar fi comis 5 infracţiuni de furt şi tentative de furt din locuințe, pe raza municipiului Constanţa în intervalul 14.11.2015 - 07.12.2015, fiecare dintre ei având participaţii diferite la comiterea faptelor.
Totodată, în sarcina lui G. F., s-a reţinut şi comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
M. A. G. şi I. R., au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă urmând ca în data de 18.12.2015 să fie prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa, cu propunere de arestare preventivă.
Cercetările se continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a grupului.
Acţiunea a fost derulată în continuarea celei în urma căreia au fost depistaţi în flagrant, la data de 11.12.2015, S. M., I. M., M. A. şi S. M. şi a beneficiat de suportul tehnic şi informativ al D.I.P.I. şi D.O.S.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat ieri și efectuat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii comerțului ilicit de țigarete, în municipiul Constanta, ocazie cu care au fost identificați, în mod individual, A. M., S. S., S. T., A. R., I. N., S. E., I. S., R. R., A. B. si M. E., comercializând țigarete fără banderole de marcaj fiscale.
În total au fost confiscate 3.740 țigarete, în cauze fiind întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.
  
jooble.org