Jandarmii au salvat câteva vieţi, la Cernavodă!

Jandarmii au salvat câteva vieţi, la Cernavodă!(724)


Jandarmii din Cernavodă au ajutat la evacuarea mai multor persoane afectate de inundaţiile din centrul localităţii.
Un echipaj de jandarmi a intervenit la Cernavodă, cu ajutorul unei bărci, duminică, 30 iunie a.c., între orele 12.00 – 14.30, pentru evacuarea a patru persoane care au fost surprinse de şuvoaiele de apă, care s-au format în urma căderilor de precipitaţii.

În urma unor ploi torenţiale, care au durat câteva ore, s-au format şuvoaie, care au inundat centrul localităţii. Deoarece apa a atins aproximativ un metru adîncime şi s-au format curenţi periculoşi, singura modalitate de evacuare a acestor persoane blocate în interiorul casei şi a unui magazin, se putea face numai cu ajutorul unei bărci. Jandarmii au intervenit pentru evacuarea a trei persoane, respectiv o femeie de 84 de ani, pe strada Canalului şi două tinere, de 22 şi 32 de ani.

La fel, militarii au scos din apă o persoană de 52 de ani, Florin C., pe strada Daciei, care se afla în şoc hipotermic. A fost chemată la faţa locului o ambulanţă, care l-a transportat la Spitalul Orăşenesc Cernavodă, pentru acordarea sprijinului medical de specialitate.

Ulterior jandarmii au participat la evacuarea bunurilor din trei magazine afectate de apele pluviale şi la evacuarea unei locuinţe particulare.
jooble.org