Începe Sărbătoarea Etniei Tătare din România(644)


Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România vă invită la manifestările dedicate Sărbătorii Etniei Tătare din România, care vor avea loc după următorul program:
- Vineri, 11 decembrie 2015, începând cu ora 16,00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța va avea loc un spectacol artistic susținut de ansamblurile și soliștii Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România;
- Sâmbătă, 12 decembrie 2015, începând cu ora 14,00, la Aula Magna a Universității „Ovidius” din Constanța (Bd. Mamaia nr. 124), va avea loc simpozionul „Din istoria tătarilor”, eveniment organizat în colaborare cu Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța. Vor conferenția Dr. Natalia KROLIKOWSKA (Universitatea din Varșovia - Polonia) și Prof. Dr. Adas JAKUBAUSKAS (Vilnius - Lituania). În cadrul simpozionului va avea loc și festivitatea de premiere a concursului de eseuri „Tătarii dobrogeni: Istorie, Tradiții și Civilizație” – ediția a III-a.
De asemenea, în cadrul manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Etniei Tătare din România se va înmâna și titlul „Tătar de onoare”.
Începând din anul 2006, ziua de 13 Decembrie a fost declarată oficial, printr-o lege adoptată de Parlamentul României, „Sărbătoarea Etniei Tătare din România”.

  
jooble.org