Sute de jucării contrafăcute în portul Constanța(611)


Sute de jucării susceptibile a fi contrafăcute,
confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China, pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti, 480 de jucării susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 48.000 lei dacă ar fi originale.

În data de 09.12.2015, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, împreună cu lucratorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti.
Administratorul societăţii comerciale în cauză este un cetăţean român născut în Liban, în vârstă de 38 de ani, cu domiciliul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 480 de jucării din material plastic, care purtau însemnele unei mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 48.000 lei dacă ar fi fost originale.
Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

  
jooble.org