Mâine începe BAC-ul scris(641)


În perioada 1 iulie - 5 iulie 2013, se vor desfăşura probele scrise din cadrul examenului naţional de bacalaureat, 2013.
Mâine, 1 iulie, începând cu ora 9.00, candidaţii vor susţine proba scrisă la disciplina limba şi literatura română, pentru care sunt prevăzute două tipuri de subiecte, astfel: pentru candidaţii de la filiera teoretică – profil real, specializările matematică-informatică şi ştiinţe ale naturii, filiera tehnologică, profilurile: tehnic, resurse naturale şi protecţia mediului, servicii şi filiera vocaţională – profilurile artistic şi teologic şi pentru candidaţii de la filiera teoretică – profil umanist, specializările filologice şi ştiinţe sociale şi filiera vocaţională, profilul pedagogic, toate specializările.
Examenul începe la ora 9.00, iar pentru elaborarea lucrării scrise absolvenţii de liceul au la dispoziţie trei ore. Accesul candidaţilor în săli este permis pe baza actului de identitate, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei.
Marţi, 2 iulie a.c., va avea loc proba la limba şi literatura maternă, iar pe 3 iulie, proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie.

”Un elev care nu s-a prezentat la probele orale poate participa la probele scrise, însă nu poate promova examenul de bacalaureat”, a precizat Cristina Ivan, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

În conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai au dreptul de a participa la următorele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Aceştia vor relua integral examenul de bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune după cea în timpul căreia au fost eliminaţi.
jooble.org