DEZASTRU ÎN CERNAVODĂ: a plouat în câteva ore cât pentru o lună și jumătate!(353)


Din primele estimări ale meteorologilor, cantitatea de precipitaţii căzută la Cernavodă în ultimele ore a ajuns la peste 97 l/mp, depăşind cu mult cantitatea medie de precipitaţii pentru luna iunie intreagă, cantitate estimate la 60 l/mp.

Şuvoaiele de apă rezultate în urma ploilor torenţiale din cursul acestei zile, au rupt la propriu mai multe străzi din Cernavodă, avariind pe anumite porţiuni şi conductele de canalizare de pe străzile Viorelelor şi Mihai Eminescu. Pe aceste străzi, sunt zone unde viitura a lăsat în urmă gropi cu o adâcime de peste un metru. În zona centrală a oraşului, pe anumite porţiuni, apa a ajuns la aproximativ 50 cm înălţime. La ora actuală, echipele de intervenţie RAJA împreună cu reprezentanţii Primăriei Cernavodă acţionează cu patru motopompe de capacitate mare şi trei vidanje, dar şi greneratoarele de curent electric, necesare funcţionării acestor aparate pentru asanarea zonei centrale.

În oraşul Constanţa, echipele de intervenţie au răspuns la toate solicitările primite, toate fiind rezolvate. La ora actuală, se mai intervine doar în staţiunea Mamaia, zona Butoaie, unde sistemul de preluare a apelor pluviale a refulat din cauza lipsei de energie. Practic, timp de aproape o oră, staţia de pompare ape uzate din zonă nu a funcţionat neavâd curent, iar sistemul de canalizare din zonă nu a mai făcut faţă cantităţilor mari de precipitaţii.
jooble.org