Creşte factura la căldură! Vezi ce spune Mazăre

Creşte factura la căldură! Vezi ce spune Mazăre(4069)


Facturile pe luna martie la energie termică vor fi mai mari, asta după ce Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a acceptat solicitarea SC Electrocentrale SA, sucursala Constanţa, de majorare a preţului gigacaloriei de la 341,91 de lei la 358,54 (plus 16,63 lei).

Consilierii locali au atacat în instanţă decizia ANRE. Mai mult, proiectul a fost scos de pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliului Local Municipal din luna trecută. Totuşi, la şedinţa de Consiliu Local care are loc astăzi, 26 martie, pe ordinea de zi se află proiectul privind creşterea gicacaloriei începând cu 1 februarie.

„Procesul pe care Consiliul Local îl are cu ANRE se află la Curtea de Apel Bucureşti. Dacă administraţia va câştiga procesul, banii vor fi recuperaţi din facturi”, a declarat primarul Radu Mazăre.

La ora actuală, în Constanţa 85.000 de apartamente sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare. Vrem sau nu, CET Constanţa ne obligă să scoatem mai mulţi bani pentru încălzire chiar dacă această creştere nun se justifică. De asemenea, din cauza solicitărilor tot mai dese ale CET Constanţa de a creşte preţul gigacaloriei, CET-ul va fi preluat de Consiliul Local până în primăvara anului viitor. Consilierii locali au aprobat acordul de principiu privind preluarea CET-ului. Acesta era necesar pentru ca Guvernul să poată emite un proiect de lege în acest sens.

În afară de Constanţa, alte trei oraşe doresc trecerea CET-urilor în subordinea administraţiei locale.

Primarul Radu Mazăre a precizat că după preluarea CET-ului de către primărie preţul gicalariei va fi mai mic.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri