Profesor de la Universitatea din Strasbourg, Doctor Honoris Causa la Ovidius(638)


„Zilele Georges KLEIBER” organizate la Facultatea de Litere din Universitatea Ovidius se înscriu în seria de activități organizate de Asociația cercetătorilor în lingvistică franceză- ACLIF și de Centrul de cercetări în limbi și literaturi romanice LiLiRo din Facultatea de Litere, în scopul menținerii colaborării între cercetătorii din România și Franța și al promovării cercetării filologice în limba franceză. După modelul SDU, activitățile pun în prim plan dialogul între specialiștii din diverse generații pentru a asigura continuitatea cercetării universitare.
Activitățile prevăzute au ca obiectiv atât accesul studenților francofoni ai Facultății de Litere la modelul didactic francez, prin întâlnirea cu dl. Profesor Georges KLEIBER, cât și o zi de studiu concepută după modelul Seminarului de didactică universitară organizat de ACLIF timp de douăzeci de ani, până în anul 2013.
Decernarea titlului Doctor Honoris Causa dlui profesor emerit Georges KLEIBER, de la Universitatea din Strasbourg, constituie un act de recunoștință din partea Facultății de Litere pentru contribuția sa la încurajarea unor direcții de cercetare în cadrul centrului LiLiRO și la menținerea exigenței știintifice a cercetării desfășurate de membrii ACLIF.

Program

Vineri , 27 noiembrie 2015, sala 1.30,
Zi de studiu – membri ACLIF și LILIRO- Centrul de cercetare în limbi și literaturi romanice
Moderator : conf. Florica Hrubaru, Universitatea Ovidius

9h. Cuvânt de deschidere: Cristina Tamas, decan Facultatea de Litere, Universitatea Ovidius

9h 30. – Conferința Georges Kleiber Georges, Universitatea din Strasbourg & USIAS (Institut d’Etudes Avancées) : "Mon nom est PERSONNE : Qui est JE ? Qui est TU ?"
Pause
10.45 – 11.15
Céline Benninger, Université de Strasbourg : "Le SN indéfini une chose en site cataphorique"

11.15 – 11h45
Mathilde Salle, Université din Caen : « Les noms collectifs et l'anaphore »

11h45 – 12.15
Anne Theissen Université din Strasbourg : « Sur la construction une fois (que) P. »

12.15 – 12.45
Estelle Moline, Université din Caen : « Le moyen d’écrire un article sur mode, manière, façon ! De quelques noms généraux de manière»

12.45 – 13.15
Anca Marina Velicu, Université de Bucarest : Approche générativiste de la généricité sur le mode massif

  
jooble.org