“Silver Spirit” acostează luni în Portul Constanţa

“Silver Spirit” acostează luni în Portul Constanţa(850)


 

Luni, 1 iulie, va sosi în Portul Constanţa nava de croazieră “Silver Spirit”, operată de compania italiană “Silversea Cruises”.

 

“Silver Spirit” este cel mai nou vas de croazieră al companiei (lansat la apă chiar la începutul anului în curs), având o capacitate de 886 de persoane, din care 540 sunt pasageri şi 346 compun personalul navei. Pachebotul de lux are 11 punţi, mai multe restaurante şi baruri, un club privat, o zonă de SPA, de 8300 mp, o piscină interioară şi patru piscine exterioare.
În acest an, “Silver Spirit” şi-a început traseul de croaziere, în: Caraibe, Canalul Panama, Mexic, Polinezia Franceză, Kiribati, Hawaii, continuând cu Marea Mediterană, insulele greceşti, Atena, Istanbul şi porturile din zona Mării Negre.
Croaziera în porturile de la Marea Neagră a început în data de 26 iunie, cu îmbarcare din Yalta, urmând porturi precum: Sevastopol, Odessa, Constanța şi Nessebar.


Turul Constanţei este în topul preferinţelor turiştilor străini

 

Cei peste 400 de turişti aflaţi la bordul navei “Silver Spirit”, care vor debarca, în data de 1 iulie, în Portul Constanţa, vor vizita aceasta destinaţie în intervalul orar 8.00 – 21.00.
Agenţiile de turism ne-au precizat că cele mai solicitate excursii şi tururi locale, pentru care au avut de optat şi turiştii de pe nava de pasageri “Silver Spirit” sunt: croaziera în Delta Dunării cu prânz pescăresc inclus, excursia la Cetatea Histria, croaziera şi pranzul pe Insula Ovidiu, calarie la Herghelia Mangalia, o zi în Bucureşti, şi, nu în ultimul rând, turul oraşului Constanţa, cu vizitarea principalelor atracţii şi shopping.


Corina Martin: “Asociaţia Litoral constată că tendinţa de creştere a numărului vaselor de croazieră care vin la Constanţa se menţine!”


Corina Martin, preşedintele Asociaţiei de Promovare şi Dezvoltare a Turismului „Litoral – Delta Dunării”, a declarat: ”Turismul de croazieră, cu nave de pasageri, în Portul Constanţa, s-a dezvoltat semnificativ, în ultimii doi ani, fiind o nişă cu un potenţial foarte important, pe care Asociaţia „Litoral – Delta Dunării”, Portul Constanţa şi autorităţile locale şi-au concentrat atenţia, în ultimii ani, având, în acest moment, rezultate excelente. Anul trecut, acest segment a înregistrat o creştere exponenţială, de 43%, faţă de 2011, cu un total de 34.000 turişti, tendinţa de creştere păstrându-se şi în 2013. Chiar dacă suntem constienţi că mai sunt aspecte de îmbunătăţit, privind infrastructura turistică (suplimentarea panotajelor turistice şi a indicatoarelor turistice, în mai multe limbi de circulaţie internaţională etc.) sau îmbogăţirea ofertei serviciilor şi facilităţilor în terminalul de pasageri Constanţa, putem totuşi spune că Portul Constanţa devine o destinaţie din ce în ce mai apreciată şi cerută, de către turiştii care aleg croazierele pe Marea Neagră. Şi nu numai de către aceştia”.

 

 
jooble.org