Mihai Lupu, PNL: Ziua Națională a României - un moment de sărbătoare - La mulți ani tuturor românilor!

Mihai Lupu, PNL: Ziua Națională a României - un moment de sărbătoare - La mulți ani tuturor românilor!(849)


Ziua de 1 Decembrie marchează în întreaga țară un moment de sărbătoare și bucurie, un eveniment cu o semnificație adâncă pentru noi, românii, și pentru istoria noastră: Marea Unire a României și desăvârșirea ca stat național, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.

În această zi cu însemnătate specială, care ne amintește de jertfa înaintașilor noștri și de lupta pentru constituirea statului naţional român, mă înclin cu smerenie în faţa memoriei celor care au contribuit la eforturile care au făcut ca România să se înscrie în coordonatele statului national și urez un sincer ”La mulți ani!”, aducând un omagiu românilor de pretutindeni.

Prin acel 1 Decembrie 1918 au fost înfăptuite și încununate idealuri de veacuri ale întregului neam românesc și după cum spunea marele nostru istoric Florin Constantiniu: „Marea Unire din 1918 a fost și va rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei românești. Măreţia sa stă în faptul că desăvârșirea unităţii naţionale nu este opera nici a unui om politic, nici a unui guvern, nici a unui partid; este fapta istorică a întregii naţiuni române, realizată într-un elan râvnit cu putere, din străfundurile conștiinţei unităţii neamului, un elan controlat de fruntașii politici, pentru a-i călăuzi cu inteligenţă politică remarcabilă spre ţelul dorit […]. Nu o victorie militară a stat la temelia României Mari, ci actul de voinţă al naţiunii române de a-i da armătura teritorial-instituţională, care este statul naţional. […]”

Ca în fiecare an, aniversăm cu respect Ziua Naţională a României și ne bucurăm că avem ocazia să rememorăm sentimentul apartenenței și afirmarea identităţii și tradiţiilor naţionale - care au reușit atunci și care continuă și acum să unească toată suflarea românească!

Mihai Lupu

Deputat PNL
  

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri