53 tone de produs energetic confiscate de inspectorii vamali în Ialomița(934)


În data de 26 iunie a.c., inspectorii vamali, din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Ialomiţa, au confiscat 53 de tone de “produs energetic”, ca urmare a unei acţiuni de verificare la nivel local, în vederea prevenirii fraudelor specifice şi a evaziunii fiscale, privind aprovizionarea, depozitarea şi comercializarea de produse energetice. La acţiune au participat şi lucrători din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Bucureşti şi ai Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Ialomiţa.
Prejudiciul estimat, reprezentând cuantumul accizei datorate, respectiv al TVA –ului aferent accizei datorate, se ridică la aproximativ 30.000 de euro.

În cadrul acţiunii s-au efectuat deplasări la şapte locaţii, de pe raza judeţului Ialomiţa, unde au fost identificate şi verificate recipiente încărcate cu produse energetice. Ca urmare a acestui control s-a constatat faptul că societăţile verificate au desfăşurat această activitate fără a respecta prevederile Legii nr. 571/2003, privind
Codul fiscal al României, neputând prezenta documente de deţinere, depozitare şi comercializare de produse energetice.
Inspectorii vamali au prelevat probe în vederea identificării exacte a tipului de produs existent şi sigilând atât recipientele în care au fost identificate produsele petroliere, cât şi mijloacele de transport folosite la tranzitul acestora.

 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri