Constanţa ar putea avea un zbor direct către Chişinău(651)


Zilele trecute a avut loc, la iniţiativa Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, întâlnirea dintre reprezentanţii companiei aeriene naţionale TAROM şi reprezentanţii a trei Consilii Judetene (Bihor, Timiş şi Suceava) şi patru Asociaţii de Promovare a Turismului (Litoral – Delta Dunării, Oradea, Timiş şi Suceava). De asemenea, la întâlnire a participat conducerea Aeroporturilor Constanţa, Oradea, Timişoara şi Suceava, precum şi Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism şi Preşedintele Federaţiei de Promovare a Turismului din Republica Moldova.

Întâlnirea a avut ca scop introducerea unor curse interne, care să lege Constanţa de vestul, estul şi nordul ţării, pentru a facilita fluxul turistic estival către litoralul românesc, propunere care, din păcate, nu poate fi implementată în prezent de către TAROM.

În urma acestei întâlniri, Asociaţia Litoral – Delta Dunării şi Federaţia de Promovare a Turismului din Republica Moldova solicită TAROM introducerea unui zbor direct Chişinău – Constanţa – Chişinău.
În acest sens, Asociaţia Litoral – Delta Dunării, Federaţia de Promovare a Turismului din Republica Moldova şi Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România vor susţine campania de promovare a circulaţiei turistice între Chişinău şi Constanţa, pentru creşterea numărului de pasageri/turişti şi pentru creşterea vizibilităţii şi atractivităţii destinaţiilor.

Menţionăm ca anul acesta peste 47.000 turişti din Republica Moldova au ajuns în destinaţii turistice româneşti, din care aproximativ 25.000 de turişti au ajuns pe Litoral.
 
jooble.org