Carnet de marinar fals descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea(611)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Constanţa Sud Agigea un cetăţean sirian, membru al echipajului unei nave sub pavilion Palau, care a prezentat la controlul de frontieră un carnet de marinar fals.

În data de 17.11.2015, în intervalul orar 07.30 – 09.00, în urma controlului de frontieră efectuat la P.T.F. Constanţa Sud Agigea asupra unei nave sub pavilion Palau, poliţiştii de frontieră au descoperit un carnet de marinar, ce purta însemnele statului Belize, care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic.
În urma verificărilor s-a stabilit că respectivul document aparţine unui bărbat care era încadrat ca membru de echipaj. În cadrul primelor cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoana în cauză este un cetăţean sirian, în vârstă de 19 ani, care a declarat că a achiziţionat carnetul de marinar din Turcia, de la o persoană necunoscută.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectueaza cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323 din Codul Penal.
jooble.org