Lucrări importante în Delta Dunării(549)


Lucrările de decolmatare a canalelor din Delta Dunării începute în urmă cu aproape o lună sunt realizate în proporție de circa 50%, potrivit guvernatorului Rezervației Biosferei Delta Dunării, Lucian Simion.

”Din pachetele de lucrări anunțate, s-au început doar unele dintre ele, iar rezultatele sunt promițătoare. Dacă timpul va permite, cred că se va reuși finalizarea lucrărilor până la sfârșitul acestui an”, a declarat luni, pentru Agerpre, guvernatorul Simion.

În cazul unuia din cele șase pachete de lucrări s-a decis renunțarea la decolmatare, în contextul în care, pentru zona respectivă, Maliuc, există un proiect similar care urmează să se deruleze cu sprijinul fondurilor comunitare, a menționat Simion.

”Per total, s-a realizat circa 45-50% din lucrările de decolmatare în punctele în care acestea au început. În cazul lucrărilor de la Maliuc, s-a constatat că acestea se suprapun cu un proiect de decolmatare care urmează să înceapă”, a menționat guvernatorul Rezervației.

La finele lunii august, pe baza solicitării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Tulcea, Guvernul României a aprobat o hotărâre privind alocarea a 2,405 milioane de lei pentru execuția în regim de urgență a unor lucrări de decolmatare pe canale din Deltă cu o lungime totală de 33,37 de kilometri.

Zonele în care aceste lucrări urmau să fie realizate sunt Crișan, Maliuc, Sulina-CA Rosetti, Tulcea-Pardina, Sfântu Gheorghe-Uzlina și Razim-Sinoe.

Lucrările vizează asigurarea accesului în localitățile din Rezervație, precum și asigurarea unei alimentări minime a complexelor acvatice din Deltă.  
jooble.org