Ziua Dobrogei, marcată și la Medgidia

Ziua Dobrogei, marcată și la Medgidia(721)


Ziua Dobrogei a fost marcată la Medgidia printr-o expoziție de fotografie și de carte dobrogeană. Fotografiile lui Adrian Dedu- peisaje dobrogene din Medgidia, munții Măcin sau alte zone din regiune, împreună cu cărți ale scriitorilor dobrogeni, cu și despre tărâmul dintre Dunăre și Marea Neagră, au fost admirate de cei prezenți, precum și de oaspetele de seamă, Lt. Col (rez) Carol Peterfi, laureat al Premiului Nobel pentru Pace în anul 2013.

Casa de Cultură „Ioan N. Roman” a găzduit Ziua Dobrogei, un eveniment în care arta fotografică și cea literară s-au împletit sub ochii privitorilor. Primarul Marian Iordache a fost alături de comandantul Garnizoanei Medgidia, col. dr. Gheorghe Rotariu și lt. col. (rez) Carol Peterfi, pentru a lua parte la expoziția de fotografie și cărți.
Lt. Col în rezervă Carol Peterfi a venit la Medgidia ca invitat al Garnizoanei Medgidia, mai exact al comandantului col. dr. Gheorghe Rotariu. Peisajele dobrogene, văzute prin obiectivul camerei de fotografiat l-au făcut să cunoască frumusețile meleagurilor noastre și chiar să declare că ar lua în considerare să se mute în Dobrogea, atunci când va reveni în țară. Carol Peterfi și-a început cariera militară în România, unde a profesat în cadrul armatei până în anul 2011 și în prezent este membru al Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice, organizație care a primit Premiul Nobel pentru Pace pentru întreaga activitate în care s-a reuşit distrugerea aproape în totalitate a unei categorii de arme de distrugere în masă, şi anume, arma chimică.

Adrian Dedu, autorul fotografiilor este din Medgidia și este un iubitor al naturii, d al frumuseței acesteia, iar din pasiunea lui pentru fotografie, îmbinată cu minunatele peisaje dobrogene a rezultat o expoziție de fotografie unică pentru Medgidia. Capturile cu orașul la apus, Marea Neagră, Munții Măcin surprinși primăvara, când totul este verde, au făcut ca expoziția prezentată în cadrul Zilei Dobrogei să fie real succes.

„Sunt profund impresionat de frumusețea peisajelor dobrogene transpuse în aceste fotografii și mă simt onorat că le pot admira împreună cu un laureat al Premiului Nobel, domnul Carol Peterfi!” a declarat primarul Marian Iordache.
 
jooble.org