Constănțeni premiați la concursul Un condei numit Fair-Play(902)Comitetul Olimpic și Sportiv Român a premiat, vineri,13 octombrie, câștigătorii concursului de jurnalism sportiv ''Un condei numit Fair-Play'', concurs desfășurat pe trei secțiuni: poezie, proză și cronică-reportaj. Gala Concursului a avut loc la Casa Olimpică din București, pe trei categorii de vârstă: 7-10 ani, 11-14 ani și 15-18 ani. Juriul prezidat de profesor Mina Maria Rusu, inspector general de limbă și literatură română în cadrul Ministerul Educației și Cercetării Științifice a selecționat 334 de lucrări, din peste 2.500 promovate de la nivel județean, către faza națională.
Constanţa a fost reprezentatã la douã secţiuni: prozã şi cronicã-reportaj, la categoria 11-14 ani, prin Liceul cu Program Sportiv “Nicolae Rotaru” şi Liceul Teoretic Ovidius.
Eleva, Alexandra Cornea, clasa a VIII-a B, de la Liceul cu Program Sportiv “Nicolae Rotaru, coordonatã de professor de limba românã, Silvia Leucã, a obţinut menţiune la secţiunea cronicã-reportaj, cu lucrarea “Fair-play pe terenul de sport, fair-play şi-n viaţã!”; de asemenea, eleva, Maria Cojocaru, clasa a VIII-a, de la Liceul Teoretic Ovidius, coordonatã de professor de limba românã, Alina Trache, a obţinut menţiune la secţiunea prozã. Alexandra Cornea a castigat in 2013 premiul III, la acelasi concurs tot la sectiunea cronica- reportaj.
Deplasarea la festivitate a fost sprijinitã de Andrei Semerjai, directorul Liceului cu Program Sportiv “Nicolae Rotaru”.

Eleva Alexandra Cornea clasa a VIII-a, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” a declarat:
’’Prin participarea la concursul ”Un condei numit Fair Play” am încerca să exprim şi în cuvinte ceea ce simt şi gândesc din momentul din care, am început să practic atletismul, la Clubul LPS Nicolae Rotaru Constanta, sub îndrumarea profesorului Cătălin Ganera. Iar profesorul şi antrenorul meu a continuat lecţia de adevărat olimpism pe care ne-o predă la fiecare antrenament.
Unul dintre cele mai importante câştiguri, pentru mine, inca un copil, este conştientizarea ideilor şi aplicarea practicilor care alcătuiesc conceptul de Olimpism, acelea care duc la atitudini, abordări şi manifestări în viaţa „de zi cu zi”, cea din afara stadionului şi a sălii de sport. Cred in faptul ca scoala si antrenamentele ne ajuta sa avem constiinta valorilor si principiilor olimpice si acest fapt are drept consecinta, si dezvoltarea spiritului meu civic! ’’
Silvia Leuca profesor LPS Nicolae Rotaru Constanta: ’’Fiind la un liceu cu program sportiv, consider cã elevii noştri cunosc cel mai bine ce presupune noţiunea de “fair-play”. Alexandra face atletism, este dedicatã acestui sport şi ştie cã performanţa însemnã disciplinã, o conduitã impecabilã şi rezultate bune la învãţãturã. Astfel, a reuşit sã exprime în scris ceea ce simte, ceea ce reprezintã pentru ea OLIMPISM, principii şi valori OLIMPICE, atât în cadrul sportului practicat, cât şi în viaţa de zi cu zi. Dupã cum scrie ea însãşi, “OLIMPISMUL trece dincolo de gardul arenei sportive sau de cel al şcolii. OLIMPISMUL trebuie sã se manifeste peste tot: pe stradã, acasã, în instituţiile publice, oriunde te-ai afla…” O încurajez sã continuie sã scrie, sã-şi exprime gândurile, sã fie un exemplu pentru fiecare elev care se regãseşte la un moment dat în portretul zugrãvit în cronica sa.’’

  
jooble.org