Asociația Elevilor se delimitează de organizarea manifestațiilor din mun. Constanța

Asociația Elevilor se delimitează de organizarea manifestațiilor din mun. Constanța(590)


Asociația Elevilor din Constanța (AEC), în calitate de organizație reprezentativă a elevilor din județul Constanța, se delimitează public de desfășurarea și organizarea manifestațiilor publice petrecute în municipiul Constanța, în decursul acestei săptămâni.


AEC salută și încurajează exercitarea dreptului la întrunire, consacrat de art. 39 din Constituția României. Din nefericire, anumite de grupuri de interese au profitat de aceste manifestații publice, organizate ca urmare a tragediei petrecute în București în seara zilei de 30 octombrie, pentru a câștiga capital de imagine.

Precizăm faptul că AEC nu a ieșit cu nicio poziție publică, prin care să îndemne participarea elevilor la aceste manifestații, iar reprezentanții asociației, care au luat parte la acțiunile de protest, nu au reprezentant, în niciun fel, poziția oficială a organizației. AEC este o asociație apolitică, refuzând să se implice în activități care pot periclita statul de drept, democrația sau interesele elevilor constănțeni.

Totodată, AEC susține o reformă reală a statului și a clasei politice. Revendicările asociației din sfera domeniul educațional vor fi făcute publice, în cel mai scurt timp. Menționăm, de asemenea, că reprezentanții asociației se vor întâlni, în cursul săptămânii următoare, cu reprezentanții Guvernului României, pentru discutarea acestora.

“Asociația Elevilor din Constanța se delimitează public de organizarea acestor manifestări. Personal, am fost în stradă în prima și a treia seară de protest, dar, observând faptul că a dispărut caracterul civic al manifestațiilor, am renunțat să mai legitimez aceste mișcări. Vicepreședintele AEC, Andrei-Eduard Burghelia, a fost în prima linie a protestelor în calitate de cetățean și activist civic, urmând să ofere explicații publice cu privire la participarea lui. AEC va continua să manifeste pentru îmbunătățirea sistemului de educație și pentru reformarea reală a statului.” a declarat președintele Asociației Elevilor din Constanța, Constantin-Alexandru Manda.

“Aceste proteste au fost demarate de către activiștii civici din Constanța, printre care m-am regăsit și eu, fiind revoltat de tragicul incident din clubul Colectiv. Pe măsura ce protestele au luat amploare, anumite persoane și-au dorit să pună stăpânire pe aceasta inițiativă civică, drept pentru care începând cu acest moment mă retrag din această activitate, si consider că protestele civice au luat sfârșit. În cele din urmă, îmi doresc să felicit toți acei cetățeni care au protestat cu bună-credință în toate aceste zile.” a declarat Andrei-Eduard Burghelia, vicepreședintele Asociației Elevilor din Constanța. 
jooble.org