Mii de jucării contrafăcute, confiscate în port(415)


Poliţiştii de frontieră din cadrul punctului de trecere a frontierei din portul Constanţa Sud Agigea, împreună cu lucratorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din China, în care se aflau jucării pentru o societate comercială cu sediul în municipiul Bucureşti. 

Administratorul societăţii comerciale în cauză este o femeie în vârstă de 41 de ani, cu domiciliul în municipiul Bucureşti.

În urma controlului au fost descoperite 2.000 de jucării (căluţi şi maşinuţe din plastic), care purtau însemnele unor mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 100.000 lei dacă ar fi fost originale.
Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
  
jooble.org