Centrul de permanență din Ovidiu va purta numele primului medic al orașului

Centrul de permanență din Ovidiu va purta numele primului medic al orașului(638)


La initiativa primarului George Scupra, Centrul medical de permanență din Ovidiu, va purta numele primului medic care a început să profeseze în oraş, în anul 1962. Este vorba despre Nicolae Ţibrea, ajuns la venerabila vârstă de 82 de ani.
„Când i-am comunicat domnului Ţibrea intenţia noastră şi i-am cerut acordul, a fost vizibil emoţionat. Ne-a spus că... încă nu a murit, dar i-am explicat că noi dorim să facem gesturi de recunoaştere a valorilor oraşului în timpul vieţii”, a declarat primarul George Scupra.

În perioada de început a construcţiei Canalului Dunăre - Marea Neagră şi a Electrocentralei Ovidiu I, într-o construcţie specială a fost organizat un dispensar spital, până în 1961, când, pe strada Sănătăţii, într-un bloc de locuinţe militare a fost organizat un dispensar uman, cu un cabinet pentru consultaţii adulţi - deservit de Nicolae Ţibrea - şi un cabinet de pediatrie, deservit de Vasilica Ţibrea.

Dr. Nicolae Tibrea s-a născut în 1933 în Focşani, iar în 1962 a absolvit Facultatea de Medicină din Iaşi. Tot în 1962, el a fost repartizat în comuna Ovidiu, cu specializarea medic medicină generală. În perioada 1965-1969, domnul Ţibrea a fost deputat de Ovidiu şi de Constanţa. După Revoluţie, între 1992-2000, dumnealui a fost consilier local independent. În 1997 s-a pensionat, dar continuă să profeseze, în prezent în sistemul privat de sănătate. Prin mâinile dânsului au trecut toţi părinţii celor din Ovidiu. 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri