Aeroportul Kogălniceanu raportează o creștere a numărului de pasageri(466)


Aeroportul Internaţional Mihai Kogălniceanu Constanţa a înregistrat în primele nouă luni ale anului 2015, un număr de 59617 pasageri comerciali, creştere substanţială faţă de cei 37939 pasageri comerciali înregistraţi pe întreg anul 2014 .

În 2015 a fost crescut traficul la trei destinaţii operate in regim regulat pe tot parcursul anului către Istanbul, Milano şi Londra, venind în întâmpinarea nevoilor pasagerilor prin oferirea de servicii de înaltă calitate. De asemenea pentru anul 2016, suntem în discuţii avansate cu operatorii aerieni pentru deschiderea de noi rute, fiind deja confirmate şi anunţate către public, zborurile Constanţa- Atena/Larnaca.
La începutul lunii octombrie, anul curent, s-a efectuat recepţia finală a lucrărilor pentru proiectul de “Reabilitare platforme de staţionare aeronave incintă aeroport”, proiect în valoare totală de 170.392.145 lei, în urma căruia s-a obţinut creşterea şi uniformizarea capacităţii portante a întregii suprafeţe a platformelor, de 155.253,68 mp la un PCN 62 R/D/W/T .

Dezvoltarea Aeroportului Internaţional Mihai Kogălniceanu Constanţa este direct legată de eforturile regiunii de atragere de pasageri pe litoralul românesc. Din punct de vedere al infrastructurii, aeroportul este pregătit să deservească în condiții de siguranță și securitate un milion de pasageri anual, dovadă fiind încrederea acordată facilităţilor noastre de către partenerul strategic al României, Statele Unite ale Americii, care a transportat în 2014 aproximativ 150.000 de pasageri militari.
jooble.org