Elevi de la Mircea cel Bătrân, premiați la un concurs internațional(611)


Comunicat

Vineri, 23 octombrie a avut loc la București, la sediul World Trade Center festivitatea de premiere a unui concurs de proiecte care a adus o noua satisfacție elevilor Colegiului Național ”Mircea cel Bătrân” din Constanța.
Play Energy este un proiect educațional dezvoltat de Enel, la nivel internațional, în 9 țări (Brazilia, Chile, Costa Rica, Guatemala, Italia, Panama, România, Rusia și Spania), lansat în 2003 și dedicat școlilor gimnaziale și liceelor. Scopul proiectului este de a crește gradul de conștientizare în rândul tinerei generații asupra lumii complexe a energiei. Profesorii au primit kit-uri educaționale pentru a explora, împreună cu elevii lor, subiecte ce privesc sistemul energetic din prezent, pentru a afla mai multe despre aspectele tehnologice, științifice și istorice ale sectorului energetic și pentru a descoperi mai multe despre inovațiile și realizările Enel. Tema de anul acesta „Energia ne așteaptă” a ajuns în peste 800 de școli, la aproximativ 1.300 de profesori și 30.000 de elevi. S-au înscris în concurs 458 de proiecte de la aproximativ 2.300 elevi.
 La secțiunea licee, premiul I a fost adjudecat de elevi ai liceului nostru (Sandu Tina Alina, Dincă Bogdan, Sava Andrei Gabriel și Ursu Răzvan Mihai, coordonați de profesorul Băraru Ion), pentru un proiect care a întrunit maximum de puncte. In urma acestei reușite elevii au fost invitați în Italia, unde va avea loc festivitatea internațională de premiere.
  




jooble.org