Angajata Primăriei Medgidia acuzată de trafic de influență, lăsată în libertate(659)


Propunerea Parchetului de pe lângă Inalta Curte de Casatie si Justitie-DNA-Serviciul Teritorial Constanta Constanţa de luare a masurii arestarii preventive fata de inculpata Herghelegiu Gabriela a fost respinsă.

Acesta va fi cercetată sub control judiciar pe o durata de 60 de zile, începând cu data de 24.10.2015 și până la data de 22.12.2015.

În baza art. 215 alin. (1) C. proc. pen. impune inculpatei HERGHELEGIU GABRIELA respectarea următoarelor obligaţii, pe durata măsurii: a) să se prezinte la organele de urmarire penala sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemata; b) să informeze de îndată organele de urmărire penala sau instanţa de judecata cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Secţia de politie în a cărei rază domiciliază, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; În baza art. 215 alin. (2) C. proc. pen., pe timpul controlului judiciar, impune inculpatei să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească Mun. Medgidia, jud. Constanta, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor de urmarire penala sau a instantei de judeacata; b) să nu se apropie de martorii audiati in faza de urmarire penala şi să nu comunice cu acestia direct sau indirect, pe nicio cale( Teodorescu Bogdan Florin si Dobre Bogdan); c)sa nu exercite profesia, meseria sau activitatea in cadrul Primariei Municipiului Medgidia În baza art. 215 alin. (3) C. proc. pen. atrage atenţia inculpatei că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care ii revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. 

Decizia nu este definitivă.
jooble.org