Viitorii ași ai artelor marțiale

Viitorii ași ai artelor marțiale(1232)



În perioada 16-18 octombrie 2015, la Complexul Sportiv TOMIS din Constanţa, s-a desfăşurat o acţiune de selecţie şi pregătire iniţială a copiilor în ramurile sportive din cadrul Federaţiei Române de Arte Marţiale. Acţiunea a fost parte integrantă a Proiectului „EDUCAŢIA MARŢIALĂ – DRUMUL SPRE CUNOAŞTERE!”, finanţat de Ministerului Tineretului şi Sportului prin Programul Pierre de Coubertin.
Acest proiect a cuprins acţiuni de selecţie şi pregătire iniţială în ramurile sportive din cadrul Federaţiei Române de Arte Marţiale, pentru copii şi persoane cu dizabilităţi din judeţul Constanţa.
Grupul de antrenori şi instructori din cadrul Clubului Sportiv Marina Constanţa şi Clubului Sportiv Yorga au condus antrenamente sportive de selecţie şi iniţiere cu copiii participanţi la acţiune, adaptând exerciţiile prezentate şi metodică de predare utilizată în funcţie de nivelul de pregătire al copiilor, de vîrstă şi nivelul de înţelegere al acestora.
Ca urmare a prezentării proiectului în unităţile preuniversitare de învăţământ şi a receptivităţii cadrelor didactice la efortul nostru de promovare a sportului, respectiv a artelor marţiale în rândul copiilor la acţiunea din cadrul programului Pierre de Coubertin au participat aproximativ 100 de copii, cu vârste sub 12 ani, nelegitimați în federaţia sportivă de specialitate.
Prin intermediul activităţilor derulate în proiectul „EDUCAŢIA MARŢIALĂ – DRUMUL SPRE CUNOAŞTERE!” copiii din Constanţa au acum o imagine pozitivă asupra participării la antrenamentele de arte marţiale, iar comunitatea locală reprezentanta de părinţii copiilor precum şi instituţiile locale au beneficiat de o prezentare complexă a beneficiilor şi provocărilor ce apar pe calea performanţei sportive.
  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri