PERFORMANȚĂ: SC RAJA SA a atras fonduri europene de un miliard de lei

PERFORMANȚĂ: SC RAJA SA a atras fonduri europene de un miliard de lei(511)


RAJA SA a atras fonduri europene de un miliard de lei.

”Într-un top al beneficiarilor la nivel național are au obținut cele mai multe fonduri europene, RAJA Constanța se află pe locul al cincilea”, a precizat ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, astăzi, în localitatea Mihail Kogălniceanu.

Aceasta se situează după companiile din ministerul Transporturilor și Administrația Națională Apele Române, dar înaintea Ministerului Educației și Cercetării. În total, compania din Constanța a atras fonduri europene de un miliard de lei.

Felix Stroe a afirmat că SC RAJA SA are două mari obiective în următorii cinci ani: să implementeze proiectul SCADA peste tot și să introducă tehnologia cu ultraviolete atât pentru ape potabile, cât și pentru ape uzate, peste tot unde acționează RAJA. ”Atunci vom putea să spunem că am făcut ceva buni pentru cetățeni”, a spus Felix Stroe. Acest lucru ar însemna investiții de multe zeci de milioane de euro, dar acești bani pot fi luați din colaborările pe care le are RAJA din granturi, de la SUA și Motorola Israel pentru tehnologiile SCADA, de la Uniunea Europeană pentru ultraviolete. ”Este ambiția și orientarea noastră pentru următorii cinci ani”, a precizat Felix Stroe. Precizăm că proiectul SCADA permite calibrarea continuă a modelelor de operare. Cele mai importante principii ale sistemelor SCADA sunt următoarele: automatizarea fiecărui sistem de alimentare cu apă în vederea funcţionării fără personal de exploatare, reducerea costurilor de întreţinere prin remedierea imediată a defecţiunilor, reducerea numărului de personal.
jooble.org