Ziua Internaţională a Navigatorilor, celebrată de SLN la Constanţa

Ziua Internaţională a Navigatorilor, celebrată de SLN la Constanţa(1097)


În 2010, la Conferinţa Organizaţiei Maritime Internaţionale (IMO), de la Manila (Filipine), a fost instituită Ziua Internaţională a Navigatorilor, care se sărbătoreşte, anual, pe 25 iunie.


Cu această ocazie, la “Seamen’s Club”, de pe strada Traian, din Constanţa, începând cu ora 10.00, Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN) va organiza o întâlnire, cu actuali şi foşti marinari, ca şi cu notabilităţi constănţene şi presa locală, pentru a celebra evenimentul. Adrian Mihălcioiu, reprezentantul ITF, cea mai importantă structură mondială din domeniul protecţiei şi apărării drepturilor navigatorilor, va vorbi despre situaţia la zi a celor peste 25.000 de marinari români, majoritatea ofiţeri brevetaţi!


Anul trecut, Ziua a fost dedicată… Mării Negre!


Anul trecut, cu prilejul Zilei Internaţionale a Navigatorilor, pe 25 iunie, la sediul celor mai importante organizaţii, mondiale şi europene, din domeniul navigaţiei (IMO, ILO, EU, ETF, ITF, ISF, ECSA, ICSW etc.), s-a dat citire raportului privind… Marea Neagră, destinat să atragă atenţia asupra problemelor de navigaţie din această zonă!
 
jooble.org