Diabet light

Diabet light(674)


Răcoritoarele ’’fără zahăr’’ îi bagă pe diabetici în spitale


• Băuturile răcoritoare fără zahăr pun în pericol viaţa diabeticilor. Convinşi că le pot consuma liniştiţi, bolnavii s-au trezit cu valori ale glicemiei de peste 250 de unităţi. Mai mult, diabeticii de tip II au ajuns, în scurtă vreme, insulino-dependenţi. Medicii specialişti susţin că fructoza, cafeina şi caramelul, existente în aceste băuturi, agravează starea diabeticilor. Aceştia cer firmelor care le fabrică să specifice pe etichete că produsul este interzis diabeticilor.
• Profesor doctor Ionescu Constantin Târgovişte, director al Institutului ’’N.C.Paulescu’’, a afirmat că toate băuturile răcoritoare, chiar dacă sunt fără zahăr, conţin alte substanţe, la fel de nocive pentru diabetici sau chiar mai nocive. Acesta ne-a semnalat că numărul cazurilor de bolnavi cu dezechilibre metabolice grave a crescut îngrijorător. Specialistul a precizat că va lansa şi o campanie împotriva chimizării corpului uman, susţinând că magazinele sunt pline de bombe metabolice.
• Medicii Centrului de Diabet ’’N.Paulescu’’ din Bucureşti avertizează bolnavii să evite cu desăvârşire consumul băuturilor răcoritoare pe ale căror etichete este inscripţionat ’’fără conţinut de zahăr’’. În ultimele şase luni, numărul cazurilor de bolnavi cu diabet zaharat II, care au consumat asemenea băuturi şi au devenit dependenţi de insulină, s-a dublat. Totodată, au existat cazuri când bolnavi dependenţi de insulină au intrat în comă diabetică, ajungând în stare critică la spital.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri