Agathon, despre accidentul din Muntenegru: „Vacanţa-i relaxare, nu goană nebună!”(941)


Sub semnătura preşedintelui său, fostul ministru al Turismului, Dan Matei Agathon, una dintre structurile asociative patronale trage, într-un comunicat de presă, un semnal de alarmă, în urma tragicului accident rutier din Muntenegru, în care şi-au pierdut viaţa turişti români. Iată textul documentului:


„Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS) transmite sincere condoleanțe familiilor victimelor din accidentul rutier produs în Muntenegru. Este o dramă umană, care ne obligă pe toți să fim solidari, în compasiune, cu familiile lovite de tragedie.
În același timp, FPTS atrage atenția asupra cauzelor care au dus la tragicul eveniment. Vacanțele trebuie să fie motiv de relaxare și încântare, nu o goană nebună și o demonstrație de viteză. Ca și în cazul accidentelor cu „microbuzele morții”, pe rutele interne, graba și pasiunea vitezei sunt responsabile pentru moartea sau accidentarea prea multor cetățeni români.
Solicităm Guvernului României să declare zi de doliu național, în memoria victimelor acestui accident. De asemenea, facem un apel public, către toți operatorii de transport rutier intern și internațional, să devină conștienți de riscurile pe care le presupune viteza excesivă și să ia măsuri drastice de verificare a conducătorilor auto și de respectare a regulilor de circulație. Goana după profit și dorința de a ajunge la destinație cât mai repede pot avea repercursiuni fatale. Este nevoie, de aceea, de o schimbare de mentalitate, la nivelul celor care gestionează transportul rutier, de orice natură, pentru ca asemenea tragedii să nu mai aibă loc niciodată!”






jooble.org