Gheorghe Dragomir, PNL: Guvernul Ponta abordează greșit problema salarizării în sistemul bugetar

Gheorghe Dragomir, PNL: Guvernul Ponta abordează greșit problema salarizării în sistemul bugetar(655)


Copreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, salută decizia Guvernului Ponta de a mări cu 15% salariile angajaților din sistemul de învățământ începând cu 1 decembrie a.c. „Se vede treaba că se găsesc bani prin vistieriile guvernului și pentru creșterea salariilor profesorilor, nu doar pentru pensii speciale, mai ales acum, în an pre-electoral. Felicitări! Chiar se cuvine să-i primească, nu ca pe o favoare din partea Guvernului condus de Victor Ponta, ci ca pe o datorie a acestuia faţă de dascăli”, susține deputatul PNL Gheorghe Dragomir.
Acesta își exprimă speranța ca, în viitorul apropiat, guvernanții să găsească bani și pentru „investiții în infrastructura în care se desfășoară actul educației sau pentru continuarea pregătirii celor care fac educație în școli, deoarece, în România anului 2015, există încă unități de învățământ fără acoperiș și fără toalete, elevi care merg zilnic pe jos kilometri întregi pentru a ajunge la școală sau săli de curs fără căldură deși frigul deja a venit! ”.

Pe de altă parte, parlamentarul PNL de Constanța este de părere că „modalitatea guvernanților de a opera diverse măriri de salarii - pe furiș și fără să fie puse în dezbatere publică - este doar un mijloc ieftin de a scăpa de presiunile sociale, de o discuție onestă axată pe problemele sistemice din diverse sectoare”. „Guvernul Ponta abordează greșit problema salarizării în sistemul bugetar. Aceasta trebuie tratată global, unitar, nu pe secțiuni. Cred că este singura modalitate corectă de a rezolva lucrurile, de a aduce echitate și predictibilitate într-un domeniu dezvoltat haotic în ultimii 25 de ani. Abordarea sectorială este incorectă, neproductivă și naște, pe bună dreptate, nemulțumiri printre toți ceilalți bugetari, fiecare, sunt convins că, și-ar dori o mărire de salarii! Și să spui că medicii sunt mai importanți decât profesorii sau că polițiștii sunt mai importanți ca funcționarii publici este cel puțin nedrept! Cred, stimați guvernanți, că este timpul pentru a discuta cu seriozitate despre o lege a salarizării unitare!”, concluzionează copreședintele PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir.
  
jooble.org