Betoniada continuă și în era post-Mazăre

Betoniada continuă și în era post-Mazăre(2049)


Cine spunea că Radu Mazăre a distrus urbanistic orașul Constanța s-a înșelat. Este adevărat, s-a construit haotic în perioada sa, au apărut blocuri lipite aproape de alte blocuri, mall-uri în parc, spațiile verzi au dispărut încet, dar sigur. Plecarea de la primărie a lui Radu Mazăre nu înseamnă însă că aceste lucruri s-au oprit.

Unul dintre locurile unde va apărea în curând o clădire de două etaje este în intersecția de la Spitalul Județean Constanța, pe locul unde se află acum o farmacie. Conform informațiilor făcute publice de Mihai Petre, președintele M10 Constanța, aici urmează să se taie și copacul de lângă actuala clădire. ”Vă vine să credeți că pe limba asta mizerabilă de pământ urmează să se ridice o cașcarabetă cu două niveluri? Vă vine să credeți că mâine (marți) platanul din imagine va fi tăiat pentru a face loc unei noi mizerii urbanistice care poate pune în pericol circulația ambulanțelor pe aleea de acces spre spital? În naivitatea mea, refuz să cred că există un inconștient care să autorizeze așa ceva și un nesimțit care să construiască acolo”, a spus acesta.

În ultimele luni, astfel de agresiuni urbanistice au mai avut loc. Amintim aici, de pildă, strada Castanilor, unde un spațiu verde aflat între două blocuri a fost defrișat, spre disperarea localnicilor, pentru a se construi un bloc.
  
jooble.org