Polițiștii de la Rutieră dau sfaturi de vreme rea(455)


Având în vedere condiţiile de ploaie, ceaţă şi vânt în care se circulă pe arterele rutiere din judeţul Constanţa şi pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite, poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum și să efectueze fiecare manevră în trafic doar după o temeinică asigurare şi să folosească luminile de întâlnire, ziua, pe toate categoriile de drumuri.

”Întrucât vântul puternic şi ploaia afectează întotdeauna buna desfăşurare a circulaţiei rutiere, îi atenţionăm pe şoferi cu privire la pericolul pe care acest fenomen meteorologic îl poate reprezenta pentru trafic. Conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.
Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.
Folosiţi corespunzător atât sistemul de iluminare, semnalizare cât si pe cel de climatizare şi dezaburire.
Păstraţi în mers o distanţă suficientă faţă de vehiculul din faţă pentru a preveni producerea unei coliziuni, nu bruscaţi comenzile autovehiculului, folosiţi cu preponderenţă frâna de motor şi acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz. Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă”, se mai arată într-un comunicat de presă al IPJ Constanța.
jooble.org