Infractorii recidiviști ar putea fi dați afară din locuințele sociale(682)


Deputatul PNL de Constanța Mihai Tararache a lansat astăzi în dezbatere un proiect de lege pentru modificarea și completarea legii 114/1996 – Legea Locuinței.
Acesta spune că în România, cartierele sociale s-au transformat din soluție în problemă. ”Reintegrarea în societate e un proces esențial pentru orice om cu antecedente penale. Însă ce facem cu persoanele care nu vor să se integreze? Ce facem în cazul în care persoane certate cu legea primesc locuințe sociale, beneficiază de solidaritatea comunității, dar își transformă binefăcătorii în victime? Dau exemplu celebrul cartier Henri Coandă din Constanța. Cartierul lui Radu Mazăre, cum a fost numit de presă. În respectivul cartier găsim beneficiari ai locuințelor sociale care refuză să se integreze. În cartierul Henri Coanda, unde primăria a amorsat o bomba socială, locuiesc oameni care refuză locurile de munca puse la dispoziție de autorități. Din cauza modului în care primăria a alocat aceste locuințe sociale, acum, în Constanța, beneficiarii îi fură în voie pe binefăcătorii lor, cetățenii orașului, cu metoda pisica. Le fură până și clanțele de la uși! Sună greu de crezut? Ei bine, e adevărat. Atât de jos s-a coborât pe scara civilizației”, a spus deputatul.
Acesta a spus că, dacă proiectul va fi adoptat, legea îl va obliga să-i dea afară pe infractori, pe cei care refuză să se integreze și pe cei care refuză să muncească, din locuințele sociale construite cu banii constănțenilor.
jooble.org