Nicușor Constantinescu se simte hăituit de procurori și judecători

Nicușor Constantinescu se simte hăituit de procurori și judecători(710)


Nicușor Constantinescu, președintele ales al Consiliului Județean Constanța, a vrut să organizeze astăzi o conferință de presă în sediul instituției – instituție pe care nu mai are voie să o conducă, potrivit deciziilor instanței. De altfel, aceastuia i-a fost interzis accesul în CJC. Cetățeanul Nicușor Constantinescu a ajuns să susțină conferința de presă pe… holul Prefecturii Constanța.

Constantinescu a anunțat că a efectuat depus penale împotriva procurorului DNA Andrei Boldean și a judecătoarei Tribunalului Constanța Iulia Cezara, pe care îi acuză de abuzuri. A prezentat 18 memorii, sesizări și plângeri transmise către Consiliul Superior al Magistraturii, Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, Ministerul Justiției , Avocatul Poporului, Guvernului, Camerei Deputaților și Senatului, Președintelui României.

"Dincolo de tot ce înseamnă persoana mea, dincolo de boala mea și toate aspectele pe care le cunoașteți, trag un semnal de alarmă! Cred că această hăituială instaurată de doi ani trebuie să se oprească. De aceea am depus memorii și plângeri la CSM și la alte instituții ale statului cât și la președintele României, Klaus Iohannis, împotriva procurorului Bodean (Andrei Bodean — n.a.) și împotriva magistratului Suciu (...) Nu am făcut această conferință acum pentru a influența decizia instanței de pe 14 octombrie. Doamna Iulia Cezara Suciu oricum este influențată si oricum s-a antepronunțat în dosarul meu și îmi va da o condamnare", a declarat Constantinescu.
„În dosarul Centrului Militar Zonal sunt acuzat că am creat plusvaloare judeţului Constanţa. Aici e faptă penală în viziunea procurorului Bodean şi în accepţiunea Iuliei Cezara Suciu. Probabil după conferinţa asta o să îmi mai facă un dosar penal, aşa cum a făcut şi cu cel al elicopterului SMURD. Una din misiunile acelui elicopter era de supraveghere a graniţelor şi era foarte bun în această chestiune a imigranţilor”, a mai spus Nicuşor Daniel Constantinescu.

Constantinescu a mai afirmat că nu intenționează să demisioneze din funcția de președinte al Consiliului Județean. De asemenea, a vorbit și despre Partidul Dobrogenilor, pe care declarase acum câteva luni că vrea să în înființeze. "Mă mai gândesc dacă fac Partidul Dobrogenilor, dar momentan, politic, sunt membru PSD", a punctat acesta.

Nicuşor Constantinescu este judecat în șase dosare penale. Cel mai vechi este dosarul Retrocedărilor din Constanţa, care datează din 2008 și în care este implicat și fostul primar Radu Mazăre. Mai este cercetat pentru presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, pentru finanțarea fundaţiilor Thalia şi Fantasio, pentru un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român, în dosarul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, dar și în cazul elicopterului SMURD prăbuşit în lacul Siutghiol.

Constantinescu este judecat sub control judiciar. El are obligația să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu depăşească limita teritorială a României; să nu comunice direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare, cu martorii şi experţii din prezenta cauză, cu personalul Centrului Militar Zonal Constanţa, cu personalul din cadrul Consiliului coJudeţean Constanţa şi cu consilierii judeţeni care au participat, în orice formă, în procesul de propunere, decizie şi execuţie a celor două hotărâri ale Consiliului Judeţean Constanţa care au vizat Centrul Militar Zonal Constanţa (HCJ 153/2009 şi HCJ 339/2012); să nu divulge sau să redea în presă sau pe reţelele sociale, direct sau indirect, informaţii din cauza penală. În plus, acesta nu are voie să exercite funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.
jooble.org