Voci de excepţie şi recitaluri memorabile în prima seară a Festivalului “Dan Spătaru”

Voci de excepţie şi recitaluri memorabile în prima seară a Festivalului “Dan Spătaru”(1335)


Cea de-a X-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară “Dan Spătaru” a debutat vineri seară, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Medgidia. Vocile nemaipomenite ale celor 11 concurenţi care au cântat, alături de trei momente artistice memorabile, au încununat cu succes prima seară a ediţiei aniversare a festivalului.

Un deceniu de festival la Medgidia, un deceniu de când muzica regelui aplauzelor este cântată de voci tinere din ţară, care duc mai departe comoara pe care ne-a lăsat-o Dan Spătaru – şlagărele muzicii uşoare româneşti. Ziua de vineri, 02 octombrie, ziua în care maestrul ar fi împlinit 76 de ani ani, a oferit autorităţilor locale, împreună Sida Spătaru, Octavian Ursulescu, concurenţii, juriul şi toţi cetăţenii care l-au iubit şi i-au îndrăgit muzica, să-i onoreze amintirea, chiar la bustul său din Piaţeta Decebal. Lacrimi şi flori au curs pentru tot ceea ce a însemnat Dan Spătaru pentru cei care l-au cunoscut şi i-au fost aproape, dar şi pentru cei mai tineri, care şi acum cântă cu plăcere piesele artistului.

Vineri seară, ora 20:30, sala de spectacole este plină, ochii aţintiţi către scenă, prezentatorul Octavian Ursulescu este pregătit, concurenţii asemenea – 3, 2, 1 şi, transmisia live începe. Seara este dechisă de cel care este alături festivalului de atâţia ani, Octavian Ursulescu. Concurenţii urcă pe scenă rând pe rând. Emoţia este ascunsă de vocile puternice, voci de excepţie ale unor tineri frumoşi şi talentaţi, unii dintre ei aflându-se la început de drum în carieră, în timp ce alţii au câştigat deja premii naţionale sau internaţionale. Publicul îi încurajează, cântă împreună cu ei şi îi aplaudă după fiecare melodie.

După concurs, urmează recitalurile. Silvia Chifiriuc, Stela Popescu şi Delia urcă pe scenă pentru publicul din Medgidia. Muzică uşoară, glume, bancuri şi vorbe cu tâlc şi muzică rock acompaniată de flaut – acestea au fost ingredientele care au lăsat în istoria festivalului momente artistice memorabile. Eleganţa Silviei Chifiriuc, talentul incomensurabil şi prezenţa de spirit a Stelei Popescu, care împlineşte 80 de ani şi 55 de ani de carieră, precum şi hit-urile momentului cântate de vocea deosebită şi puternică a Deliei, împreună cu concurenţii valoroşi au demonstrat că Festivalul dedicat lui Dan Spătaru nu se dezminte, şi valoarea sa creşte de la an la an, devenind unul dintre cele mai importanta festivaluri din România, aşa cum afirmă chiar Octavian Ursulescu.

Dacă prima seară a marcat un succes deplin, urmează şi următoarele două seri, cu voci la fel de bune şi concurenţi la fel de bine pregătiţi, dornici să câştige marele trofeu Dan Spătaru. Sâmbătă, de la 20:30, intră în scenă alţi 12 concurenţi, iar de la 22:30, Anna Lesko şi Connect-R. Duminică va avea loc Gala Laureaţilor, unde concurenţii îşi vor primi premiile, urmată de un recital excepţional al lui NICO.

”Vă amintim că Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară “Dan Spătaru” poate fi vizionat în direct, la televizor, la cele trei televiziuni partenere şi vă mulţumim că aţi fost şi sunteţi alături de noi în această misiune de a duce mai departe numele regelui aplauzelor, născut la Medgidia!”, au precizat organizatorii.

  

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri