Marfă de contrabandă în portul Constanţa Sud Agigea(755)


Ieri, între orele 09.00 – 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, împreună cu inspectorii vamali, au efectuat pe baza analizei de risc, controlul la un container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti.

În urma controlului, au fost descoperite aproximativ 5.700 articole de îmbrăcăminte pentru adulţi (fesuri din material acrilic) şi 1.724 jucării, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de aproximativ 576.000 lei dacă ar fi fost originale. Bunurile în cauză au fost indisponibilizate de către lucrătorii vamali şi predate pe baza de proces-verbal comisionarilor vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean român, în vârstă de 41 ani, cu domiciliul în Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.  
jooble.org