Cercetaţi de poliţişti pentru contrabandă(958)


Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Constanţa au documentat activitatea infracţională a lui S. Imren, D. Iulian, R. Robertina, A. Leila, S. Gelian şi I. Melec, cu vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani, toţi din judeţul Constanţa.
Cei în cauză sunt cercetaţi penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, fapte prevăzute Art. 270 alin. 3 din Legea 86/2006 - Codul Vamal.
Suspecţii, în perioada martie - iulie 2015, în mod repetat, acţionând în baza unor rezoluţii infracţionale unice, au comercializat 11.680 de ţigarete netimbrate sau având aplicate timbre de marcaj străine, pe care le-au achiziţionat fraudulos în scop de vânzare, cunoscând provenienţa ilicită a acestora, cauzând un prejudiciu de 6.826 de lei.
La data de 29.09.2015, faţă de cei şase s-a dispus punerea în mişcare a urmăririi penale şi luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.
  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri