Simona Halep, un pas înainte(851)


Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul unu, s-a calificat, marţi, în optimile de finală ale turneului de la Wuhan (China), după ce a învins-o, cu scorul de 6-2, 6-1, pe sportiva rusă Anastasia Pavliucenkova, poziţia 32 în ierarhia mondială.

Românca nu a avut probleme în meciul cu Pavliucenkova. Halep a speculat prompt imobilitatea şi lipsa de precizie ale adversarei sale. Returul puternic al rusoiacei a fost eficient doar în primul ghem, câştigat pe serviciul româncei de la 40-0. Apoi Halep a luat patru ghemuri la rând, înainte ca Pavlicenkova să-şi fructifice prima dată serviciul în acest meci. De la 4-2, Halep nu mai cedat decât un ghem până la finalul partidei. Setul I s-a încheiat cu 6-2 după 33 de minute, al doilea a fost mai scurt, 6-1, în 31 de minute.

"Mă simt foarte bine, este un sentiment extraordinar. Mă bucur că m-am întors aici şi că am câştigat. Am intrat bine pe teren şi sunt încrezătoare. Am vrut să intru pe teren şi să joc cel mai bun tenis al meu. Nu este uşor să joci din postura de principală favorită a turneului", a spus jucătoarea din Constanţa după întâlnirea de marţi, din turul doi al competiţiei.

Acesta a fost al şaselea meci câştigat de Halep în faţa Anastasiei Pavlicenkova, din tot atâtea disputate.

În faza următoare, Halep va juca, miercuri, nu înainte de ora 13.30, în premieră, împotriva sportivei britanice Johanna Konta, locul 66 WTA, venită din calificări.

Calificarea în optimi este recompensată la Wuhan cu un premiu de 26.000 de euro şi cu 105 puncte WTA.

Anul trecut, Halep a fost eliminată în turul doi la Wuhan. 
jooble.org