Mihai Lupu, PNL: Adoptarea moţiunii de cenzură a PNL - între binele public şi interesul naţional

Mihai Lupu, PNL: Adoptarea moţiunii de cenzură a PNL - între binele public şi interesul naţional(585)


Moţiunea de cenzură "Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!" reprezintă momentul în care PNL lansează un apel ferm către clasa politică şi, în special, către parlamentarii coaliţiei de guvernare, să conştientizeze gravitatea situaţiei în care se află România.

Trimiterea în judecată a premierului Victor Ponta nu poate fi combătută prin declaraţii şi ieşiri la rampă sub pretextul prezumţiei de nevinovăţie. Dincolo de ipoteze, planuri şi explicaţii, tandemul premier-inculpat este o realitate care ţine de funcţia pe care domnul Ponta o ocupă în prezent, realitate care vulnerabilizează România şi care aduce atingere atât interesului naţional, cât şi binelui public.

Votarea moţiunii de cenzură este o situaţie fără echivoc, care necesită o abordare responsabilă şi categorică, fie în favoarea intrării României pe un făgaş normal, în rândul statelor civilizate, fie în detrimentul României, prin susţinerea unui premier compromis.
Este lesne de înţeles frica lui Ponta de a-şi pierde funcţia, chiar şi în contextul în care PSD a confiscat guvernarea, dar nu la fel de uşor de priceput este gestul parlamentarilor puterii de a sta ca ”oile în bănci” - așa cum însuși domnul Ponta acuza alți parlamentari, într-un demers similar -, ascultând docili ordinul de a nu-şi exprima votul.

PNL subliniază că refuzul de a participa la vot ar trebui să însemne şi refuzul de a mai face parte din Parlament, întrucât echivalează cu refuzul de a-i reprezenta pe cei care te-au ales.

Potrivit tradiţiei, este bine cunoscut că Victor Ponta şi Dragnea sunt capabili de orice pentru a deţine puterea, inclusiv de a vinde iluzii propriilor colegi pentru a le interzice acestora să-şi exprime votul!

PNL atenţionează că situaţia determinată în prezent de Victor Ponta nu este şi nu trebuie să devină acceptabilă, în schimb este momentul potrivit să se aleagă: ori cu interesul naţional, ori cu un premier compromis!


Mihai Lupu
Deputat PNL Constanţa
  
jooble.org