Festivalul Internațional „Dan Spătaru”, ediție aniversară la Medgidia

Festivalul Internațional „Dan Spătaru”, ediție aniversară la Medgidia(722)


Festivalul Internațional „Dan Spătaru” de la Medgidia a ajuns la cea de-a zece ediție! Considerat cel mai important festival de muzică ușoară din Dobrogea, debutează vineri, 02 octombrie, data nașterii maestrului care dă numele festivalului. 23 de concurenți, atât din România, cât și din străinătate și șase artiști consacrați din țară vor evolua pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor „Lucian Grigorescu”, unde vor încununa această ediție aniversară a festivalului. Festivalul a devenit un fenomen pentru Medgidia, prin urmare, an de an, biletele se epuizează foarte repede. Cu toate acestea, toți cei care doresc să facă parte din acest fenomen sunt invitați să urmărească desfășurarea festivalului pe parcursul celor trei seri de acasă, la televizor. O televiziune națională, Neptun TV și două televiziuni regionale, Alpha Media și Media TV, partenerii media ai evenimentului, vor difuza în direct festivalul, pentru toți iubitorii de muzică ușoară.

Concurenții ediției cu numărul zece, o ediție aniversară, vin atât din România, cât și din Bulgaria, Federația Rusă, Ucraina, Republica Moldova și Italia. 9 concurenți străini și 14 români vor concura anul acesta pentru marele trofeu Dan Spătaru, în valoare de 6.000 lei, simpatia publicului și pentru cele trei premii acordate câștigătorilor locurilor I, II și III – 4.000 lei, 3.000 lei și 2.000 lei. Bineînțeles, concurenții vor putea câștiga și premii speciale, oferite de public sau sponsori. Așa cum ne-au obișnuit, membrii orchestrei conduse de maestrul Ionel Tudor, vor acompania și anul acesta concurenții.
Juriul este însă cel care va decide marii câștigători. Acesta este format din 11 nume sonore din lumea culturală românească, precum și un membru din partea organizatorilor – Sida Spătaru, Andreea Andrei, Jolt Kerestely, Adrian Romcescu, Titus Andrei, Daniela Daniel, Voicu Enăchescu, Eniko Georgescu, Cristea Ioan, Stela Enache și Ionuț Dulgheriu.
Toate cele trei seri vor oferi publicului recitaluri de excepție – Silvia Chifiriuc, Stela Popescu, Delia și, Anna Lesko și Connect-R, precum și Nico, toți vor cânta pentru publicul din Medgidia.
Evenimentul este organizat de Consiliul Local și Primăria Municipiului Medgidia și Asociația Națională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor România, filiala Medgidia și este finanțat de Ministerul Culturii, împreună cu sponsorii oficiali ai festivalului.
jooble.org