Ucrainean reţinut în timp ce traversa Dunărea înot(588)


Ieri, în jurul orei 16.50, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul S.P.F. Pardina a observat pe fluviul Dunărea o persoană care înota dinspre malul ucrainean spre cel românesc.

Imediat, a fost declanşată o operaţiune de interceptare a persoanei, poliţiştii de frontieră acţionând cu o ambarcaţiune rapidă de intervenţie.
Persoana a fost preluată în ambarcaţiune şi ulterior condusă pentru verificări la sediul S.P.F. Pardina, unde s-a stabilit faptul că este vorba de un cetăţean ucrainean în vârstă de 27 de ani.
Acesta a declarat că a dorit „să se răcorească” în fluviul Dunărea, în zona plajei din oraşul Ismail, şi în timp ce înota, a dorit să încerce să traverseze fluviul până la malul românesc.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit persoanei în cauză, lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „trecere frauduloasă a frontierei de stat”, faptă prevăzută de art. 262, alin 1 C.P.
Persoana în cauză a fost predată autorităţilor ucrainene pentru continuarea cercetărilor, conform protocolului încheiat între cele două state.
  
jooble.org