Armă în container(869)


Ieri, în intervalul orar 11.15 – 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Constanţa împreună cu inspectorii vamali au efectuat controlul fizic amănunţit, asupra mărfurilor dintr-un container, încărcat cu efecte personale, sosit în P.P.F. Constanţa din S.U.A. pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Braşov.
În urma controlului, a fost descoperită o armă cu aer comprimat, calibrul 4.5 mm, cu o valoare de aproximativ 500 lei. La cercetări s-a constatat că aceasta era destinată unui cetăţean american, născut în România, în vârstă de 64 de ani.
Arma a fost reţinută de către Autoritatea Vamală şi predată poliţiştilor de frontieră, urmând a fi predată I.P.J. Constanţa.
Lucrătorii noştri au întocmit lucrare penală persoanei în cauză pentru încălcarea prevederilor art. 62, alin 1 Legii 295/2004 privind „regimul armelor şi muniţiilor” şi pentru încălcarea prevederilor art. 271 din Legea 86 / 2006 privind „contrabandă calificată” din Codul Vamal al României cu aplicarea art 38 alin. 1 Cod Penal.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri