Remus Cernea a câștigat procesul cu ANI(664)


Remus Cernea a câștigat procesul cu ANI, în care era acuzat de incompatibilitate.

Prin Decizia definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 2809/2015 pronunțată de Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal și postată aseară pe site-ul instituției a fost menținută sentinţa civilă nr. 805 din 10 martie 2014 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, recursul Agenției Naționale de Integritate fiind respins ca nefondat.

”Am înlăturat, așadar, în instanță, o suspiciune injustă la adresa mea, chiar dacă acest lucru a durat doi ani. Voi continua să fac politică într-un mod curat, numai și numai pentru a promova valorile democratice ale societății deschise, drepturile omului, drepturile animalelor și statul de drept, fără să mă implic în vreun fel în acte de corupție și menținând un standard ridicat de civilitate, integritate și moralitate publică”, a spus Remus Cernea.

”ANI trebuie să fie o puternică, credibilă și eficientă în activitatea sa. Tocmai de aceea, precizez că prezentarea lucrurilor așa cum au stat ele conține observații cu caracter constructiv”, a precizat acesta.

Remus Cernea este cercetat în acest caz din octombrie 2013.
  
jooble.org