Dragnea: Şansele să treacă moţiunea de cenzură a PNL sunt nule(810)


Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că moţiunea de cenzură depusă de liberali nu are are şanse să treacă, pentru că parlamentarii social-democraţi, cei ai UNPR şi cei ai ALDE nu o vor vota.

"Discuţia pe care am purtat-o azi (luni n.r.) în partid a fost una strict politică, în primul rând PSD nu interferează şi nu va interfera cu mersul justiţiei, noi am discutat dacă din punct de vedere politic, dacă din punct de vedere al stabilităţii guvernamentale, respectiv al stabilităţii acestei ţări, putem să luăm în discuţie ca Victor Ponta să nu mai fie premier, respectiv să cadă Guvernul. Atât în Comitetul Executiv Naţional de astăzi, cât şi în discuţiile care s-au purtat în partid în zilele trecute n-a existat nicio voce care să fie împotriva rămânerii la guvernare", a declarat Liviu Dragnea, la o emisiune a postului Antena 3.

Dragnea a mai spus că nici parlamentarii din partidele aflate în coaliţia de guvernare nu vor vota moţinea de cenzură.

"Nu cred că moţiunea de cenzură are şanse, Partidul Social-Democrat, prin parlamentarii săi, nu va vota moţiunea de cenzură, UNPR, prin parlamentarii săi, nu va vota moţiunea de cenzură, colegii de la ALDE, la fel, nu vor vota moţiunea de cenzură. Asta este situaţia acum", a arătat Dragnea.

Întrebat de moderator despre ipoteza în care Victor Ponta ar gândi să se retragă din funcţie, Liviu Dragnea a precizat că a avut duminică o discuţie cu premierul, iar acesta i-a spus că vrea să rămână în continuare prim-ministru.

"Victor Ponta este decis să rămână în continuare în funcţia de prim-ministru, în primul rând pentru a menţine stabilitatea guvernamentală, celelalte partide din coaliţie doresc să rămână la guvernare şi, astfel, am avut astăzi şi noi şi celelalte partide discuţii în interior şi am ajuns la rezultatul acesta", a spus Dragnea.

Întrebat despre şansele moţiunii de cenzură depuse de PNL împotriva Guvernului, Dragea a spus că, în opinia sa, acestea "sunt nule".

Liberalii au depus, luni, moţiunea de cenzură "Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta", semnată de 180 de parlamentari.

Moţiunea de cenzură a PNL va fi citită în plenul reunit al Parlamentului miercuri, 23 septembrie, urmând ca dezbaterea şi votul să aibă loc marţi, 29 septembrie. 

Sursa: Mediafax.ro
jooble.org