Surse. Directorul adjunct CJAS Constanța, acuzat de constituirea uni grup infracțional(534)


Potrivit unor surse, Mihaela Vrînceanu, în calitate de director adjunct din cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, este cercetată pentru: 

- constituirea unui grup infracţional organizat, prevăzută de art. 367 alin. 1,3 C.p., constând în aceea că:
- în cursul anului 2014 a aderat la gruparea infracţională constituită de Sgîrcitu Liliana Valentina şi Sgîrcitu Titi, în scopul comiterii de infracţiuni
- abuz în serviciu în formă continuată, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 297 alin.1,2 Cod Penal rap. art. 132 din Legea nr. 78/2000, cu aplicare art. 35 alin 1 Cod Penal, constând în aceea că:
- În perioada noiembrie - decembrie 2014 a urgentat la solicitarea expresă a numitei Boboc Mirela aprobarea a două dosare pentru eliberarea gratuită a unor medicamente pentru pacienţi ce sufereau de boli cronice înscrişi în Programul Naţional de Sănătate şi anume în data de 14.11.2014 pentru pacientul "Stelică", dosarul fiind depus prin intermediul numitului Titică Marius, respectiv în data de 5.12.2014 pentru un alt pacient, creând astfel o situaţie de inferioritate pe temei de boală cronică necontagioasă pentru restul pacienţilor incluşi în program.
- în perioada octombrie 2014 - martie 2015, aceasta a direcţionat pacienţi înscrişi în Programul Naţional de Sănătate către farmacia SC Ahmeya Pharm SRL administrată de Sgîrcitu Liliana pentru a le fi eliberate medicamentele prescrise pe reţetele gratuite, cauzând astfel o pagubă de natură patrimonială celorlalte farmacii din judeţ, prin îngrădirea dreptului pacienţilor de a-şi alege singurri farmacia de unde să îşi procure medicamentele.
 
jooble.org