Medgidia: Lansarea volumului de poezie ”Eternitatea”, al excentricului Nicholas Sorin Andronesco

Medgidia: Lansarea volumului de poezie ”Eternitatea”, al excentricului Nicholas Sorin Andronesco(1425)


Primăria Medgidia, în parteneriat cu Biblioteca Municipală din urbea dobrogeană, organizează lansarea volumului de poezie ”Eternitatea”, a scriitorului Nicholas Sorin Andronesco. Evenimentul cultural va avea loc vineri, 21 iunie a.c., începând cu ora 11.00, în Sala de Spectacole a Casei de Cultură ”I.N.Roman”, din localitate.

 

Personalitate “renascentist” – “iluminist” - “enciclopedică”: scriitor, filozof, profesor şi om de ştiinţă, dar şi... regizor şi actor amator, stabilit în SUA


Autor de poezie şi proză poetică, memorii de călătorie, filozof, profesor, om de știință, dar şi... actor şi regizor amator, de origine română, Nicholas Sorin Andronesco, care este, negreşit, un nonconformist, după orice criterii te-ai ghida..., s-a născut în apropiere de Medgidia, în comuna Ion Corvin, județul Constanța. A studiat la Liceul (actualmente: Colegiul Naţional) „Mircea cel Bătrân”, din Constanţa, urmând apoi cursurile Facultăţii de Fizică a Universităţii „Babeş – Bolyai”, din Cluj – Napoca.
În prezent, este stabilit în S.U.A, la Stamford, pe Coasta de Nord – Est, şi pregătește studenți și elevi la Colegii de matematică – fizică, din statele New York, Connecticut și New Jersey.
Scriitorul colaborează cu diferite reviste din S.U.A., Canada, Republica Moldova și România. Volumul de poezie este organizat pe o structură de cunoaștere de nouă niveluri, de creare a Universului, de la prima zi a „Creației Fără Început”, până la „Nivelul IX - Ziua a VIII-a”...

La acest eveniment sunt invitate personalităţi marcante ale literaturii româneşti, dobrogene: Ovidiu Dunăreanu, Constantin Miu şi Ana Munteanu - Drăghici.
jooble.org