Festivalul Național de Teatru „Tanța și Costel” începe în data de 25 septembrie

Festivalul Național de Teatru „Tanța și Costel” începe în data de 25 septembrie(868)


Festivalul Național de Teatru „Tanța și Costel”, ajuns la ediția cu numărul patru, debutează la finalul lunii septembrie, pe scena Cercului Militar Medgidia. Opt trupe de teatru vor oferi publicului din Medgidia o dovadă a talentului lor, punând în scenă piese de teatru din repertoriul național și internațional.

Așa cum a fost gândit și organizat, festivalul aduce în fața spectatorilor trupe de teatru de amatori, având ca scop promovarea teatrului românesc, sub toate formele sale. În acest an, la festival vor participa trupe din șapte localități, din principalele regiuni ale țării: Mediaș, Lugoj, Roman, Brasov, Focșani, Iași și Medgidia. Festivalul „Tanța și Costel” are în fiecare an diferite dedicații simbolice, anul acesta fiind sărbătorit Actorul, cel care urcă pe scenă, cu emoții sau fără, însă oferă mereu publicului o parte din sufletul său.

Festivalul are loc la Medgidia în perioada 25 – 27 septembrie, iar programul este unul divers, cu două piese de teatru în primele două seri, și una în ultima seară. Publicul va putea urmări piesele „Omul care a văzut moartea” de Victor Eftimiu, „Încurcă lume” de A Herz, „Oameni moderni” de Aura Buzdugan, „Fluturi, fluturi” de Aldo Nicolaj, „Gunoierul” de Mimi Brănescu, „Câmpul de luptă pentru oameni și pământ” după Matei Vișniec și „Regele Lear, în noaptea revelionului” după Tudor Popescu.

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Medgidia, împreună cu Statul Major General, Statul Major al Forțelor Terestre, Garnizoana Medgidia și Cercul Militar Medgidia. Împreună, vă invităm la teatru să petrecem trei seri în care ne lăsăm cuprinși de magia teatrului, de frumusețea jocului actoricesc, naturalețea și talentul personajelor.

Intrarea va fi liberă în toate serile de festival!
 
jooble.org